black and white / sepia, non-dslr work, scratch

I’m not Superman , i have to build myself a different kind of shield.

In poza asta eu sunt autor si subiect , insa nu face parte din asa zisa expozitie de pe blog. Ea are scopul de a insoti textul.

In poza asta eu sunt autor si subiect , insa nu face parte din asa zisa expozitie de pe blog. Am pus-o ca sa fie articol cu poza , nu articol fara poza.

Ok , am ajuns la o valoare extrema a egoismului , nepasarii si individualismului  , moment pe care nu l-am anticipat , cel putin asa devreme. Deci nici nu m-am straduit foarte mult pentru chestia asta. Pur si simplu a fost un instinct animalic de autoaparare dar instinct rezultat nu dintr-o vulnerabilitate. E prima oara cand eu reactionez asa tocmai intr-o situatie in care deja e foarte greu sa fiu influentat in asa fel incat sa-mi afecteze obiectivismul. Pentru mine valoarea asta a avut mereu un minus in fata ei , pentru ca intotdeauna a fost in opozitie cu altruismul si ceilalti termeni aferenti si tocmai acest minus m-a speriat pe mine mereu.Un minus in fata unei caracteristici personale mi se parea mai mult decat nepotrivit pentru conditia la care aspiram.  Acum valoarea egoismului meu e pozitiva , un absurd matematic in sistemul meu intern , dar care deja incepe sa-mi schimbe principii si valori dupa sistemul domino. Chestia asta o povestesc la nivel de senzatie , nu la nivel profund analitic , d-aia si inconcretidudinea exprimarii. Orice abatere de la aceste „minus-caracteristici” e temporara , interesata si izolata. Cu toate astea , avand in vedere valorile extreme de care am vorbit , nu pot sa fiu exact in a ma considera moral , imoral , uman sau inuman.

Nu e prima oara cand ideea mea incepe la fel ca acum , subliniind extremismul egoismului , dar asta e prima oara cand se intampla involuntar. Nu mi-e frica de instabilitatea echilibrului si nu mi-e frica nici de lipsa de autocontrol , dar fiind faptul ca inclin sa cred ca lipsa acestuia , daca pot s-o personific asa , face o treaba mult mai buna decat amaratul meu de autocontrol.  De fapt … pseudo-autocontrol , ca o concluzie cu voce dezarmata.

Imi pare rau daca te supara , daca te indispune sau sperie , dar atat …cum sa-i zic… partea mea constienta cat si partea inconstienta spun ca am nevoie de asta.

Si… azi , maine , probabil si poimaine si tot asa pe o perioada nedeterminata , daca esti bou o sa-ti spun ca esti bou. Daca-mi faci rau o sa-ti spun ca-mi faci rau. Daca o sa fii genial o sa-ti spun asta si daca faci o poza frumoasa probabil o sa o atarn pe perete. O  sa-ti dau realitate doar pentru un singur motiv:  si eu am nevoie de realitate.

Standard

Un gând despre „I’m not Superman , i have to build myself a different kind of shield.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s